05 idle rumbling - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Oct 27th, 2011, 5:35 pm Thread Starter
Del
Noob
 
Join Date: Sep 2008
Location: , ,
Posts: 7
05 idle rumbling

I have an 05 with 15k on it. Last Saturday when I took it out, the engine had a rumbling noise that I've never head of before when I first started it. Rumbling went away after it warmed up. Oil was changed about 2k ago and level is fine. Anyone else experienced this, and is this an indication of something bad about to happen?

Del
05K12S
Del is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Oct 28th, 2011, 6:34 am
Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: phoenix, AZ, usa
Posts: 459
Mmmm....sounds like a timing chain/tensioner.

I had an 06, had a noise like that when it needed replaced at 35-40k miles, then it broke at 69k miles while I was on the road and the engine had to be repaired, bent valves, etc.

Ya'll might think about having that checked out.
ldbikin is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Oct 28th, 2011, 10:12 am Thread Starter
Del
Noob
 
Join Date: Sep 2008
Location: , ,
Posts: 7
Thanks.

Del
05K12S
Del is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old Oct 31st, 2011, 3:51 pm
Noob
 
Join Date: Aug 2011
Location: , TX,
Posts: 6
Here's a write up about the tensioner:

http://rvbprecision.com/motorcycles/...r-install.html
willy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Performed the fettle tonight Nexus-6 K12/1300GT (Next Gen) 78 Feb 1st, 2015 8:02 pm
Something Just Ainít Right!!! De-accelerations, Idle Issues K13GT K12/1300GT (Next Gen) 28 May 7th, 2013 4:10 pm
Intermittent flutter at Idle - Please Help Rafic K12/1300R/R-Sport 5 Oct 7th, 2011 3:12 pm
High Idle: My Observations ncooper K12/1300GT (Next Gen) 86 May 29th, 2009 4:11 pm
Do you have an idle problem on your K brick? voxmagna Technical, Repair and Maintenance 8 Jan 17th, 2008 3:33 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome