08 K1200S ABS wiring - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old May 6th, 2018, 12:41 pm Thread Starter
Noob
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
08 K1200S ABS wiring

2008 K1200s 18k miles, no wrecks.

Hi, new to the forum, but I'v been lurking for a long time. I've had intermittent issues with my ABS since I bought my bike 4 years ago, but recently I had a complete failure. Blinking on start-up, then solid "brake failure" light. I replaced my pump and the problem went away....for 5 seconds. No lights, ABS tested good with a rear brake lock up. Then failure. (this is with the replacement pump) Checked my front ABS sensor clearance, and re tightened the front wheel. (I thought there might have been play throwing the sensor off, there's a story behind that*).

Any ways I took the bike out and no lights. Working as it should, I was happy, for about 5 min until i took a spirited jaunt around a turn, solid light again. This happened without any braking. So, i came to a stop, shut the bike down again, and the light was gone. Got moving down the road for a few and the light came back on. So this is now the common occurrence. The intermittent issues lead me to believe that the issue is wiring related. But, I don't have a schematic to start going point to point looking for shorts or opens in the harness.

Are there any common areas that wires break in these bikes? I know about the rotor brushing against the front sensor wire, and that's not an issue with my bike specifically. I also have accurate and consistent speedometer readings. My understanding is the speedo is fed off the rear wheel sensor.

Sorry to beat the dead horse here, but I can't seem to find a lot of into on the pump based iABS issues. Everything always goes back to the servo based ABS 1 and 2.

*story behind front wheel. I was having intermittent ABS problems before this happened so i excluded it as an issue. But I hit a pot hole a while back and it warped my from rim, replaced OEM and under insurance by the dealer. So, i don't attribute the ABS problem to it. No wreck from it, and actually rode the bike for a while before I noticed the ding.
ashc2025 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
abs

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F/S Brand New 2016 Yamaha FZ-07 New....$4,500 grantmartin Ride Tales 0 Feb 3rd, 2016 10:28 am
2006 K1200s - No ABS Brakes - Rear Brake Light Stays On colonial_buff K12/1300S 2 Oct 9th, 2013 11:34 am
Newbie - K1200S ABS Servo Motor johnberg K12/1300S 0 Nov 6th, 2012 9:26 pm
Integral ABS and ASC - New Riding Dynamic Control Systems for BMW Motorcycles SilverRT K12/1300GT (Next Gen) 1 Jul 14th, 2006 4:09 pm
06' K1200S without ABS GossLC8 K12/1300S 5 Jun 30th, 2006 1:58 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome