Left hand switch gear failure - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Jul 4th, 2019, 2:36 am Thread Starter
Noob
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Left hand switch gear failure

Hi Guys,
Iím looking for some pearls of wisdom please... yesterday, on my 2012 K1300S, the right indicator stopped working, along with the high beam/passing light switch. THe left indicator works normally, as does the hazards lights, with all bulbs operating.
Just wondering if anyone has had any experience of this and know of a fix please?
Best Regards
James
James Shorthouse is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Jul 5th, 2019, 8:03 pm
Noob
 
Sdk1200s's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Just had my k1200s loose the left turn. Same thing the Hazzards all
work, left and right. Had this happen before when I got rained on. After a week it started to work again. This time no such luck.

So I took the left switch assy apart and found there is nothing fancy here. All switchs are just that, on off 12 volt switch's. Tested the left turn switch and it is always open. The state of the switch never changes when pressing the button.

Ordered a new assy. And will get it in a few days. Until then I'll just be waving at people to go left.

I'll let you know how it turns out.
Sdk1200s is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Jul 6th, 2019, 6:47 pm
Noob
 
Sdk1200s's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
So my switch showed.up today. Put it on and all is well.

Took some pics of what's inside. I suppose this could have been repaired but replace is easier.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20190706_181234350_1562456767951.jpg
Views:	24
Size:	1.68 MB
ID:	24685   Click image for larger version

Name:	IMG_20190706_181251927_1562456820406.jpg
Views:	24
Size:	1.87 MB
ID:	24687  
Sdk1200s is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old Jul 10th, 2019, 7:47 pm
Noob
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 11
On my Ď08GT I just had a couple things go wonky on the left switch set. The ASC button stopped working (not that I use it in the first place) and the windshield level button was intermittent in one direction. After a week or so of casual troubleshooting I found that these wires were broken at the wire holder under the bars. After the repair everything now works great.
Pmw121 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome