'04 RS overheating problem - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Oct 12th, 2008, 9:01 pm Thread Starter
Senior Member
 
bob5150's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Severn, MD, USA
Posts: 166
'04 RS overheating problem

I'm on a road trip this weekend to Columbus OH, visiting the AMA Museum (pics when I get home). Anyhow, was in downtown Columbus riding around for a bit. I noticed the temp gauge had gone up into red and the warning light came on. I realized that the fans had not kicked on, so I jumped on the highway, bike cooled down to normal and no more problems until next traffic slow down in Pittsburgh.

I'll be home tomorrow and want to look into the problem, don't have the tools on the road to do it.

Anybody have any issues like this? Obviously, I'll check the fuses and relays first, but so far everything else on the bike works fine. Was able to reach in to the fan w/pen and found that the blades are spinning w/out any difficulty.

"We deal in lead, friend"
----------------------------
'04 K12RS (capri blue)
'07 Triumph Speed Triple
'00 HD Road King
bob5150 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Oct 12th, 2008, 11:28 pm
Enthusiast
 
MikeK's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: , ,
Posts: 380
quick test: blow your horn- cooling fan and horn are protected by same fuse.

earlier bikes had problems with fans locking up, melting the plastic 'bearings', long before your 04 there was a 'better' OEM fan.

the relay in inside the box under the tank.

FWIW, everytime I wash my bike I put it on the centerstand in 2 or 3rd gear, set the throttle lock at about 2k and run it until the fans cycle at least once.

Motorcycle cooling fans typically die when they get tight or lock-up from Non-use.

Good Luck with troubleshooting

Mike Kelly

Triple M Engineering

K12RS

Stanley, NC
MikeK is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 K1200GT Clutch Problem echarton K12/1300GT (Next Gen) 32 Feb 6th, 2011 10:56 pm
2006 K12GT problem... Please help! LA-K12GT K12/1300GT (Next Gen) 29 Jan 4th, 2009 8:07 pm
Do you have an idle problem on your K brick? voxmagna Technical, Repair and Maintenance 8 Jan 17th, 2008 3:33 am
accelerator problem bluesrock57 K12/1300GT (Next Gen) 4 Oct 19th, 2007 3:15 am
GT stalling/idling problem LA-K12GT K12/1300GT (Next Gen) 33 Nov 15th, 2006 12:16 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome