K1200RS Ignition problem - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Oct 13th, 2008, 5:59 am Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
K1200RS Ignition problem

While riding my 1988 K1200RS the engine just cut out and when I tried to restart it will not restart but unburnt fuel is evident. I have checked all fuses and wiring any ideas what I should ckeck next?
jin-trees is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Oct 13th, 2008, 4:27 pm
Veteran
 
BAK04GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Meredith, NH, USA
Posts: 1,511
Check for spark at the plugs...but make sure you pull the fuse for the fuel pump first.... pull all your plugs and take them out of the spark plug boots and set them aside...crank your motor over to clear out any fuel or fumes then put a plug back in the boot one at a time...crank motor see if you have spark...do the same with each one...and depending how many times you have cranked it to try and start the motor I would also do an oil change to get all that washed down gas out of the crank case.....if you have spark and your sure your getting fuel i would suspect bad gas....this would be a good start...good luck!
BAK04GT is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Oct 13th, 2008, 11:25 pm
Enthusiast
 
MikeK's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: , ,
Posts: 380
side stand switch is first thing I'd check

Mike Kelly

Triple M Engineering

K12RS

Stanley, NC
MikeK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old Oct 14th, 2008, 2:20 am
Veteran
 
BAK04GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Meredith, NH, USA
Posts: 1,511
Quote:
Originally Posted by MikeK
side stand switch is first thing I'd check
Im assuming the bike is cranking cause he mentioned unburnt fuel....if it were the side stand switch it would not crank
BAK04GT is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Oct 14th, 2008, 12:56 pm
Will ride for picts
 
rhhall's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minden, NV, USA
Posts: 1,645
Get an ECU readout of fault codes. I'd suspect the crank sensor or ECU.

Sierra Cement: Good for skis, bad for knees.

www.rhhall.smugmug.com
rhhall is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ignition / Electrical problem ABonjour Technical, Repair and Maintenance 3 Oct 4th, 2008 11:36 am
Need Advice On K1200rs Rear Brake Problem!! injunwiz Technical, Repair and Maintenance 7 Jul 15th, 2008 2:29 am
ABS modulator problem on 02 K1200RS ArizonaAl K1200RS/GT (Classic) 9 Jun 17th, 2008 10:13 am
K1200RS UPSHIFTING Problem PaulK1200RS K1200RS/GT (Classic) 11 Jun 20th, 2006 12:55 pm
K1200RS Digital Display problem SteveN Technical, Repair and Maintenance 7 Apr 15th, 2006 6:48 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome