HELP...Throttle responce SUCKS! - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old May 8th, 2007, 2:35 pm Thread Starter
Veteran
 
BAK04GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Meredith, NH, USA
Posts: 1,511
HELP...Throttle responce SUCKS!

If anyone has an idea... it sure would be great...In the last couple of days I have been having problem with a smooth shift.....when I go thru the gears I get a bad hesitation at the moment of throttle up......When I shift I preload and just a slight pull on the clutch and a quick snap of the throttle....Its like no fuel for that split sec when letting out the clutch and coming back with the throttle...Makes for a real unsmooth engagement......Other than that all seems well....No clutch slippage..Runs smooth at idle and while riding......I reset the ecm and tp.....Air and fuel were done about 6000 miles ago....No change in gas brand or octane...(just price).....Im leaning toward cable....or maybe tps....But wanted to see if anyone has ever had this same problem.....Thanks for any and all input....BAK04GT
BAK04GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old May 8th, 2007, 3:53 pm
Will ride for picts
 
rhhall's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minden, NV, USA
Posts: 1,645
Has this occurred over more than one tankful of gas or on the same tankful of gas? Possible that you got a batch of bad gas, it happens.

Sierra Cement: Good for skis, bad for knees.

www.rhhall.smugmug.com
rhhall is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old May 8th, 2007, 6:37 pm Thread Starter
Veteran
 
BAK04GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Meredith, NH, USA
Posts: 1,511
Quote:
Originally Posted by rhhall
Has this occurred over more than one tankful of gas or on the same tankful of gas? Possible that you got a batch of bad gas, it happens.
...Thats the first thing i thought too...but have filled up twice ...with no change....when I went out to get stuff for dinner tonight...its like its in total shutdown at the moment of re throtteling up after the shift....but only for that split sec it takes to go thru the motion of shifting...
BAK04GT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old May 8th, 2007, 9:39 pm
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 43
Any chance of an obstruction in the air intake path?
kperson is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old May 8th, 2007, 10:03 pm
Will ride for picts
 
rhhall's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minden, NV, USA
Posts: 1,645
Might be O2 sensor. Also check for slack in throttle cable (make sure its not binding).

Sierra Cement: Good for skis, bad for knees.

www.rhhall.smugmug.com
rhhall is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old May 26th, 2007, 11:01 am Thread Starter
Veteran
 
BAK04GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Meredith, NH, USA
Posts: 1,511
UPDATE:...just got around to checking out the vacuum lines,cables,airintake today...all was good....except had a loose plug wire on #1....Thats all it was...Like a whole new bike.....40,000 +...and runs just like i bought it...but what a difference.....didnt get the rough idle like you would with the plug completly disconected....so if anyone feels they are laking power and have a rough shift.....check your plug wires.....
BAK04GT is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broken throttle cable JLane K1200RS/GT (Classic) 8 Sep 6th, 2006 1:23 pm
Airbox - Throttle Body Seal Wildbeast Technical, Repair and Maintenance 8 Apr 24th, 2006 2:12 pm
ECU Full Throttle Reset Lenz K12/1300S 8 Apr 21st, 2006 9:19 pm
Throttle Management and Cold Starting aa3jy K12/1300S 8 Jan 29th, 2006 3:12 pm
Synchronizing throttle bodies gila K1200RS/GT (Classic) 7 Jan 23rd, 2006 11:12 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome