I am flumaxxed! Radar Detector! - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Jun 16th, 2011, 3:22 am Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Location: BELLEVUE, WA, usa
Posts: 52
I am flumaxxed! Radar Detector!

I have a new K13GT,at 1000 miles, I had an Escort Qi45 "stealth" Radar detector installed(by BMW). I have laser "shifters" front and rear. After the install, it keeps going Fshifter shifting, shifting for about 30 seconds , then quits, only to start up again after about 3-5 mins. It lasts about 10-20 secs. I called Escort , and they said it was either bad ground, or there was engine"static" interfering, so sent (n/c) me a little box that negates engine static-- it hasn't helped.
Anyone had anyexperience with this sort of thing? i am thinking maybe just a bad unit, the palce where i bought the unit (Car Toys) says they might upgrade me to a 9500c(for huge $$$$) so i just don't know- would love to hear some thoghts from anyone. pleeze!
outlander123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Jun 16th, 2011, 2:26 pm
Veteran
 
allikanbe1's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yorktown, VA, USA
Posts: 969
Post your question in the link below. Lots of good info on all sorts of RDs.

http://www.radardetector.net/forums/

07 BMW K1200 S (cosmic blue/titan silver)
allikanbe1 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Jun 16th, 2011, 6:39 pm
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rochester, NY, USA
Posts: 108
I ran into the same issue with an Escort 8500 on my GT. I solved it by replacing the direct wire cord with a usb cord (which is shielded and has ferrite cores at both ends). I also ran the feed and ground to my fuse block around ferrite cores and that solved the laser falsing until I installed some lights, I do not have the power feed or ground for the lights running through ferrite cores, so I am introducing ignition or other EMF from the bikes electronics back into the system again. I was looking at this filter which came highly recommended to replace the ferrite cores: http://www.davidnavone.com/cart.asp?14&pid=136

I am also throwing around the idea of replacing the 8500 which is long in the tooth with a Redline, but cash is a little tight at the moment. (It'll be even tighter if I win an award.)

-Dennis

13' K1600GT - Montego Blue Metallic
07' K1200GT - traded for torque monster
04' R1150RS - sold
MOA 150423 IBA 50178

Reality is an illusion caused by a lack of speed traveled over ground
Seamuis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old Jun 19th, 2011, 1:20 am Thread Starter
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Location: BELLEVUE, WA, usa
Posts: 52
Laser shifter issues

OK so i got nuts, and when the Qi45 didn't work , they dangled the 9500ci in front of me , be taking the Q45 back at full value, and selling me the 9500 whollesale-- all of which was pretty good, except the laser shifer(rear) still goes off---- it's either wiring, or vibration-- so will take your advice with me on Monday for it to get fixed.. thanks!!
outlander123 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new Radar Detector Adaptiv Technologies TPX thetman Radar Detector 13 Feb 18th, 2011 6:55 am
Radar Detector Hell DoubleDown K12/1300S 25 Jun 12th, 2010 1:38 pm
Radar detector installed raffyk K12/1300R/R-Sport 2 Feb 15th, 2006 11:07 am
Radar Detector Mounting Help sportrider K12/1300S 20 Jan 22nd, 2006 7:31 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome