K75 Engine cuts off when I rev - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Mar 5th, 2013, 9:47 am Thread Starter
Noob
 
Join Date: Mar 2013
Location: Derry, Derry, N. Ireland
Posts: 1
K75 Engine cuts off when I rev

I have recently bought a 1991 K75. The bike idles fine, and the injectors seem to spray okay, but when I squeeze the accelerator the engine stops, and there is also a clicking noise coming from the blue relay. The previous owner had the bike stored in a garage for a few years. I'm just wondering If anyone has experienced this problem, or can help in any way.
Thanks, Alex
AlexK75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Aug 15th, 2013, 10:33 pm
Noob
 
Oliverinlux's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Fort Myers, Florida, USA
Posts: 8
I would clean the fuel pump and make sure that works correctly. What happens when you change the choke (idle enricher)? You may also need a new fuel filter. Check the pressure in the fuel lines inside the gas tank even if the filter is good the fuel lines can get plugged. Those fuel pumps can get very gummed up after sitting for a while due to the coating on the inside of the k gas tank. Also if the previous owner filled the gas tank with seafoam to protect it it will protect for maybe 6 to 8 months but after that it gets very gummy and effs things up bad

1994 K75rt police "Clair" Brat Cafe build
Oliverinlux is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K1300GT intermittent engine stalling? Vega K12/1300GT (Next Gen) 33 Jul 6th, 2018 5:42 pm
Absolutely the most detailed description of the K1200S I've come across... sinc K12/1300S 20 Jul 19th, 2014 9:04 am
91 K100RS broken valve spring-destroyed engine ?s BAnderson Technical, Repair and Maintenance 5 Jun 24th, 2010 10:38 am
Internation Motorcycle Show jewilson K12/1300S 5 Nov 14th, 2009 9:35 pm
K1200RS Engine Needed SAK12R K1200RS/GT (Classic) 3 Jun 21st, 2006 8:52 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome