Starting issues - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Aug 18th, 2014, 1:08 pm Thread Starter
Noob
 
Join Date: Aug 2014
Location: Vancouver, B.C., Canada
Posts: 1
Starting issues

So my bike was running like a top, but I decided to replace my throttle cable before I head out on a long trip. The cable replacement was pretty straight forward, but now that everything is back together, it's not starting properly. It turns over but will only idle at very low rpms like it's on the verge of stalling. If I give it any gas at all it cuts out. I tried letting it run. I left it overnight and still the same thing.

I should note that I tried to start the bike to test the cable adjustment before I hooked the air filter box backup. It backfired and wouldn't start. Did I cause some damage? I'm stumped right now, but I can't help but think it's something minor based on the fact that it ran great before.

Any ideas for trouble shooting? Any help would be appreciated as I'm hoping to head out on my trip on Wednesday with a bike that runs!

Thanks
K75Sean is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Aug 19th, 2014, 5:45 pm
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Fredrikstad, , Norway
Posts: 181
Sounds like you have a leak at the hose between the airfilter housing and the plenum chamber.
If it was removed during the cable change, check that it is properly seated at the plenum end, and undamaged.
IngeK is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 K1100lt Starting issues:( mobilemonk Other K-Bikes Discussion 11 Aug 31st, 2013 11:57 am
K1200RS Starting Issues kendo67 Technical, Repair and Maintenance 12 Jan 29th, 2012 12:59 pm
starting issues on a 2001 RS clanut K1200RS/GT (Classic) 7 Jun 5th, 2011 9:31 am
K1200R starting issues chiara Technical, Repair and Maintenance 7 Aug 9th, 2007 7:44 pm
85 k100 starting issues ae35 Other K-Bikes Discussion 2 May 7th, 2007 7:14 pm

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome