R100 GS Stalls - K-Bikes.com - Excellence in Motion
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Feb 21st, 2011, 2:56 pm Thread Starter
Noob
 
Join Date: Mar 2008
Location: nyack, ny, usa
Posts: 3
R100 GS Stalls

I have a 1991 R100 GS with only 1700 miles on the bike and recently the rectifier burned a diode which I understand is a frequent problem with these bikes so I replaced the module and the charging system worked fine. Since I just picked up this bike I have little history other than it was garaged kept and the owner moved to Germany. The problem that I now have is that the bike runs fine on the street but when I get it out on the highway it stalls but restarts immediately after stopping. I looked for a pinched fuel or vacuum line but I found none, has anyone seen this before?
kgf837 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Feb 22nd, 2011, 9:04 am
Veteran
 
H96669's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Burton, British Columbia, Canada
Posts: 1,671
1,700 Miles.....!

You could always go to "Old's Cool" on ADVRider, that is where all the old GS guys hang out.They sure have lots of tricks and there is already a couple threads there discussing similar problems. I had one of them GSs for 17 years, so that probably make me one of them too.....

Anyway for your problem, I'd think fuel supply first.. You need to take the petcocks out and inspect the filters, just to make sure the tank coating is not coming off and plugging up the filters.And the filters may have disintegrated after all those years. How do I know that....

Then you really have to look into the main jets/carb bowls, a few of us have been caught by the "little piece of crap" floating in the bowls and sometimes plugging up the jet. But after 20 years of sitting, those carbs probably need a full "Going over", not particularly hard to do, but still check with them ADVers, they'll definitely save you some money and have all the tricks for a proper tune-up

Benelli 50cc at 14
Yamaha RD 200 at 16
Yamaha RD 350 at 17
Honda CB 750 F at 18
Honda V45 Sabre at 24
BMW K100RS at 27
BMW R100GS at 34
BMW K1200RS at 53
H96669 is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old Jun 14th, 2012, 7:10 am
Noob
 
Join Date: Jun 2012
Location: mumbai, maharastra, india
Posts: 10
i have never experienced such problem, it being new to me. but according to me may be its the filter problem of your tank. go to a local garage a check it out.

Yamaha Bikes

Last edited by drakelouis29; Jun 14th, 2012 at 5:29 pm.
drakelouis29 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the K-Bikes.com - Excellence in Motion forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R100 starter: does the Enduralast last? lsgettier General: F, G and R-Bikes Discussion 3 Jun 14th, 2012 7:22 am
Ack! R100 clutch / driveshaft lubrication. lsgettier General: F, G and R-Bikes Discussion 4 May 25th, 2009 5:30 pm
K100 RT stalls and feels like it is flooding, no power at speed Tall_Canuck Other K-Bikes Discussion 2 Oct 31st, 2008 4:50 pm
Which R100 Don_ST General: F, G and R-Bikes Discussion 0 Sep 4th, 2008 6:36 am
Low speed stalls peterpeter211 K12/1300S 10 Aug 1st, 2008 1:33 am

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome