BMW K1200, K1300, and K1600 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hi,

I just purchased an 02 K1200RS that appears to have been rebuilt.

The front ABS sensor has better than 5mm of gap to the sensor ring -- this can't possibly work, nad the manual shows it should be closer to 1mm.

I have checked the part number for the sensor, and it appears correct -- it shows 2 333 484.

There does not appear to be any adjustment available, so my questions are:

1. Were there different lengths of sensor on different years?
2. Were there different thicknesses of sensor ring on different years?
3. is it possible the fork legs have been replace with different year?

Any help is greatly appreciated.

Thanks,
Judas
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
BMW uses different size shims to get the gap spacing correct, but with that large a gap, I suspect something may be bent or assembled incorrectly? If you go to one of the dealers on-line parts sites (like A&S BMW or Bob's BMW) you can see a diagram of the sensor and the shim. Good luck.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
BMW uses different size shims to get the gap spacing correct, but with that large a gap, I suspect something may be bent or assembled incorrectly? If you go to one of the dealers on-line parts sites (like A&S BMW or Bob's BMW) you can see a diagram of the sensor and the shim. Good luck.
Thank you, I do see where the shim would fit, but mine has no shims at all.

I am pretty sure I have some mix and matched parts, maybe an early wheel, with late sensor ring?
 
1 - 3 of 3 Posts
Top