BMW K1200, K1300, and K1600 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1
Bike sadly sat for the entire summer, tried to start it up, battery was dead. Bought new battery, bike turns over, but won't start. Like it's not getting spark or not getting fuel. Never had a starting issue before except a dead battery, but not a problem starting it after. Bike is well cared for, in perfect condition, only 8800 miles, I've only put about 1k miles over the past 2 years. Never any repair issues, has always run perfect.

Watched video of an older k-bike that sat for a year or such and would turn, but not start. They took the spark plugs out, and squirted 'oil?' into the cylinders. Then put everything back and it starts up. He says the issue is cylinders are dry? IDK?? His is a different bike, the cylinders are on the side, so I don't even know how to get to the spark plugs, LOL!

Thanks for any advice

Revman
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #2
Quick update - I talked to the guys @ BMW Motorcycles of Plano, and they believe it's the fuel pump. Can I be so blessed, that when they ran the vin in their computer, it came up that there's a recall for my bike that's not been done, and it's a Fuel Pump recall!! OMG, they're going to replace my fuel pump for free!

I'll update again once it's been replaced, and let y'all know my k-bike is alive again!
 

·
Registered
2009 K1300S, 2017 S1000R
Joined
·
288 Posts
6 months later, did your bike start up? You got to follow up to make the thread work.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top